Limited editions


Om de unieke aanpak van Gevaertsdreef 01 te kunnen blijven verzekeren, riepen we de Limited Edition in het leven. Elke kunstenaar presenteert in Gevaertsdreef 01 een staalkaart van zijn oeuvre en ontwikkelt daarnaast een exclusief werk in een kleine oplage. De opbrengst van deze Limited Edition gaat naar Gevaertsdreef01, waardoor elke kunstliefhebber de kans krijgt om onze werking mee te ondersteunen. De prijs wordt bewust laag gehouden, zodat ook de beginnende kunstverzamelaar de kans krijgt zijn steentje bij te dragen. De verkoopsom van alle andere werken gaat integraal naar de kunstenaar, waarmee Gevaertsdreef01 zich duidelijk onderscheidt van de werking van een galerie. Met de Limited Edition creëert Gevaertsdreef 01 een laagdrempelig instapmodel voor elke kunstenaar en collectioneur.

We hopen dat deze toonplek een stimulans voor het artistieke landschap in onze regio kan vormen, gedreven door pure passie voor de kunst. De kunstenaars krijgen hier volledig ‘carte blanche’ krijgen. De beginnende kunstenaars vinden hier een eerste beslissende springplank, de meer ervaren artiesten een eerste mogelijkheid tot een solo-expo. Ook hier wordt de historiek weerspiegeld: de gebroeders Gevaert, textielfabrikanten en sociaal bewogen filantropen, ondersteunden op allerlei manieren deze arbeiderswijk, en zorgden zo mee voor een opbloei van de hele streek.

De volgende kunstenaars werken mee aan de Limited Editions : Jan Vindevogel, Ellen Pil, Karel Thienpont, Leen Van Tichelen, Lieven Herreman, Louis De Cordier, Max Kesteloot, Olivier Goethals, Sarah Pillen, Tim Volckaert en Atelier Pica Pica.

Jan Vindevogel

CLOUDSCAPE (2020)

Acryl op canvas

Editie van 10, 2021

Aluminium-dibond, 300 - 450 mm, artbox natuur.


Prijs: meer info binnenkort