Previous Exhibition

Nieuwe schoenen van de kust

Moest de mens zich als een fraaie paradijsvogel nestelen bovenop een berg puree zou er zeker ook worst en een ferme kwak botersaus bij mogen. Hun dampkringen uit Bourgondië rakelen Bridget Riley uit de beerput van ons geheugen.


Het gerecht waarmee Louise Delanghe op de proppen komt stormt in een glas absint en dan op de hete middag ergens erna deint de fantasie uit als een blok aan het been. Zoals de hydra na al dat ander gedoe of dat geintje verderop die het publiek niet zag aankomen.


Vlijtig plaveit het decor zich verder uit door de stadskwartieren van het achterlijk late uur. Baldadige lach echo’s vormen de schrijnen van haar slapende stegen. Rennen is voor de puist in het hol te laat.


Een vinger wurmt zich als een krultang rond haar wortels. Het hol, ja waarin er zeker en vast geen ander belang wordt nagejaagd dan het eigen behang. Met motieven als ruiten van het galjoen bewoond door frivool gemutste matrozen en daar boven blauwe albatrossen die dekken vol schijten in het holst van de smacht.


Met dank aan de patatteneters van V. van Gogh


Matthieu,

18 oktober 2018, Holstraat 13, 9000 Gent