Volgende expo

Yann Freichels Jean-Baptist Vandevelde

Gevaertsdreef 01 stelt de duo-tentoonstelling voor van Jean-Baptist Vandevelde en Yann Freichels.

Als zoon van een schilder is Jean-Baptist Vandevelde (Deinze, 1969) opgegroeid in het atelier van zijn vader. Het kunstenaarschap is een manier van leven voor hem, een natuurlijke staat van zijn. Vandevelde werkt in totale vrijheid. De ongedwongen, naïef aandoende en expressionistische aanpak leidt tot verrassende en ook bevreemdende taferelen. Het werk van Vandevelde is doordrongen van een mysterieuze, zwaarmoedige sfeer.

Yann Freichels studeerde in 2019 af aan de Academie voor Schone Kunsten in Luik. Yann Freichels werkt op groot formaten. Zijn werk wordt geïnspireerd door het dagelijks leven, zijn verleden, de dingen die hij leest en onderzoekt. Hij bewerkt die input net zo lang tot hij het gewenste resultaat heeft bereikt. Zijn aanpak is een weerspiegeling van zijn geschiedenis, aangezien hij afkomstig is uit een streek die tijdens de Tweede Wereldoorlog lange tijd betwist werd tussen België en Duitsland. Hij refereert naar tradities en probeert de herinnering aan bepaalde gebeurtenissen te bewaren.

Deze duo expo is een samenwerking met de academie van Oudenaarde en Philippe Braem van [By’ro]. Tegelijk met de expo in Gevaertsdreef 01 loopt er ook een solo-tentoonstelling van Yann Freichels in de Academie van Oudenaart tot 27 mei.


Openening 25.03.2023, 12h-18h

Open 25.03-23.04.2021, za & zo, 14h – 18h

(01-02.04 gesloten)

Binnenkort